CO2 ontsnapt vaak uit bronnen, in het bijzonder in de omgeving van vulkanen.
Koolzuur is zeer instabiel en valt na een onvoorstelbaar korte tijd uiteen in elektrisch geladen bicarbonaat-ionen (HCO3 – ) en protonen (H + ).
Toepassing: Koolzuur wordt vaak gebruikt bij de bereiding van dranken. De zure eigenschap als zuur is daarbij smaaktechnisch nauwelijks waarneembaar. De bubbels in mineraalwater worden veroorzaakt door ontsnappend kooldioxide.
VN-nummer: VN 1013
Ventiel: W 21,8 x 1/14" 25E, GK DIN 477 Nr. 6
Kleur: RAL 7037 stofgrijs
is een natriumzout van melkzuur. Natriumlactaat behoort tot de groep van hydraterende stoffen voor de huid, die de eigen vochtbalans van de huid behoudt en bijdraagt aan een lichtzure pH-waarde. De stoffen (glycerine, ureum en organisch zuur) vormen samen de Natuurlijke Hydratatiefactor (NMF). In de EU staat natriumlactaat bekend als voedseladditief E 325. Het zout is gemakkelijk oplosbaar in water. De vloeistof is bijna kleurloos en vrijwel geur- en smaakloos. Natriumlactaat is ook verkrijgbaar in verschillende concentraties (50% / 60%), op aanvraag met aangepaste pH-waarde.
Kwaliteiten: 50%, 50% pH 5.5, 60%
Uiterlijk: helder tot wit
CAS-nummer: 72-17-3
INCI: Natriumlactaat
Houdbaarheid: 2 jaar
Opslag: moet worden bewaard op een koele, droge en lichtbeschutte plaats, in afgesloten verpakking
Wij bieden calciumcarbonaat aan in gegarandeerde kwaliteit, tegen stabiele prijzen en geschikt verpakt voor transport. Heeft u advies nodig bij het kiezen van uw product of zoekt u een geschikte vervanging? Onze applicatie- en productexperts helpen u graag! Onze ervaring en diepgaande kennis op het gebied van speciale chemicaliën en ingrediënten zorgen ervoor dat we goed gepositioneerd zijn om zowel onze klanten als onze leveranciers effectief te ondersteunen met product- en applicatie-expertise. Neem contact met ons op voor meer informatie!
Wanneer gewichtsverlies door middel van sport en dieet wordt nagestreefd, wordt Carnitine als aanvulling aanbevolen om een betere omzetting van vetzuren te bereiken.
Wanneer gewichtsverlies door middel van sport en dieet wordt nagestreefd, wordt Carnitine als aanvulling aanbevolen om een betere omzetting van vetzuren te bereiken, omdat de stofwisseling bij overgewichtigen doorgaans niet is aangepast aan de fysieke prestaties.
In het bijzonder nemen duursporters vaak L-Carnitine als voedingssupplement, omdat door het innemen van L-Carnitine prestatieverbeteringen kunnen worden behaald. Deze prestatieverbetering heeft betrekking op het herstel na een grote sportieve inspanning. Carnitine wordt in de sport daarom beschouwd als een van de meest effectieve prestatieverhogers en vetverbranders.
Natriumacetaat is het natriumzout van azijnzuur en wordt verkregen door de reactie van azijnzuur met een natriumverbinding. Het is een kleurloos zout met een zwakke azijngeur, dat goed oplosbaar is in water maar slecht in alcohol. Wanneer een verzadigde natriumacetaatoplossing kristalliseert, komt er warmte vrij.
Gebruik:
Voedsel:
* Zuurregulator
* Conservatiemiddel
Cosmetica:
* Buffer
* Maskering van de basisgeur
Technisch:
* Productie van handwarmers
* Energieopslag
CAS (trihydraat): 6131-90-4
CAS (watervrij): 127-09-3
Opslag: koel, droog, lichtbeschermd, in gesloten verpakkingen bewaren
Voedseladditief: E262
Summenformule: C2H3NaO2
Wij bieden ascorbinezuur aan in gegarandeerde kwaliteit, tegen stabiele prijzen en geschikt verpakt voor transport. Heeft u advies nodig bij het kiezen van uw product of zoekt u een geschikte vervanging? Onze applicatie- en productexperts helpen u graag! Onze ervaring en diepgaande kennis op het gebied van specialiteitschemicaliën en ingrediënten zorgen ervoor dat wij goed gepositioneerd zijn om zowel onze klanten als onze leveranciers effectief te ondersteunen met product- en toepassingskennis. Neem contact met ons op voor meer informatie!